Манатарки с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Манатарки с ориз2 / 2
28/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматни манатарки с ориз - време е за обяд!"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г манатарки
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре манатарките и ги нарежете на филийки. Оризът измийте и отцедете.

Загрейте 3 с.л. масло в дълбок тиган и запържете ситно накълцания праз, а след него и манатарките.

Щом леко омекнат сипете ориза, разбъркайте да се запържи и долейте виното.

Когато алкохолът се изпари, добавете подправките на вкус и прехвърлете в тава.

Долейте около 4 ч.ч. топла вода или гъбен бульон и сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът попие цялата течност. След 40 минути вашият ориз с гъби е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Всусно и много сполучливо ястие!
13.07.2020 17:40
1
rumqnka
rumqnka
Манитарки се казна.От гръцки МАНИТАРЯ-Гъби
14.11.2013 08:55
1
2
Покажи всички подкоментари
beyhan kumar
beyhan kumar
бива
28.06.2013 12:38
1