Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции и сварете в подсолена вода, заедно с една глава лук, нарязана на едро и един морков на големи парчета до полуготовност. Извадете месото и прецедете бульона.
В тиган запържете лука и чесъна до прозрачност, морковите нарязани на колелца, прибавете и запържете брашното и пушения червен пипер, разредете с 1-2 чаши от бульона, в който се е варило пилето, добавете доматите.
След като малко поври добавете и консервирания грах, разбъркайте и свалете от котлона. Подправете с черен пипер.
Изсипете сместа в тавичка и отгоре подредете порциите пилешко месо, ако е необходимо разредете с още бульон.
Печете във фурна около час или до готовност. Поднесете пилето с грах със наситнен магданоз.