Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота сърце с орехи

Панакота сърце с орехи

Панакота сърце с орехи
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Трябва ли ви специален повод, за да приготвите такъв сладкиш или може да празнувате любовта си всеки ден?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 г
  • прясно мляко - 300 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • желатин - 2 пакетчета
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко, като сипваме в него 1/2 ч.ч захар.

Киселото мляко го разбиваме с миксера, така че да стане гладка смес.

През това време подготвяме желатина. Готовия желатин смесваме в прясното млякото при непрекъснато бъркане.

На тънка струйка изсипваме прясното мляко и желатина към киселото.

Част от готовата смес слагаме в ринг, отгоре прибавяме натрошените орехи, след което довършваме догоре със сместа.

Престоява за около 3-4 часа в хладилника, след което го обръщаме в чинийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: