Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински мариновани мръвки на скара

Свински мариновани мръвки на скара

МиссаМисса
Помощник Готвач
502941581
Свински мариновани мръвки на скара
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Кратко и ясно - мариновани филенца на скара, сега остава да поднесете и бирата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - или зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • уни сос
  • куркума
  • босилек
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително месото се изкисва във вода за 6 до 12 часа. След като е изкиснато, измито и отцедено от излишната вода, се нарязва на малки и тънки филенца с каквато големина и дължина прецените - експериментирайте, всякак се получава. Може да използвате и готови оформени пържоли.

С помощта на месарски чук начукайте филенцата, без да наранявате формата им. По две-три малки щипки от черния пипер, червения пипер (може и лют), куркумата, босилекът и риганът се смесват и се втриват хубаво във филенцата. Посолява се на око.

Отделно се смесват олиото или зехтинът и уни сосът в количество, достатъчно да покрие добре месото. Оставя се да престои няколко часа в маринатата. След това се пече на скара или грил тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: