Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки стек с черен ориз

Телешки стек с черен ориз

Телешки стек с черен ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Уникално вкусна комбинация от телешко, черен ориз и сини сливи - истински подарък за ценителите на пикантните удоволствия"

Необходими Продукти

  • телешки стек - 6 бр.
  • черен ориз - 1 ч.ч.
  • сушени сини сливи - 100 г (натурални)
  • масло - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • къри - 1ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накисваме черния ориз за 4 часа (може и от предишната вечер), като водата периодично се подменя. Така по-бързо се сварява след това.

В тенджера със зехтин и масло добавяме ориза и запържваме само за около 30 сек. След това доливаме 3ч.ч. вода (съотношението вода към ориз трябва да е 3:1) и 1/2 ч.л. сол.

Затваряме тенджерата и се вари на тих огън около 50 минути. След това добавяме куркума, къри и ситно нарязаните сушени сливи.

Затваряме капака и се вари още 5 мин. Когато изключим котлона, капакът се отваря след 15 мин., за да може оризът да си поеме останалата течност.

Телешкият стек се пече на грил тиган по около 3-4 мин. от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: