Начин на приготвяне
Предварително накисваме черния ориз за 4 часа (може и от предишната вечер), като водата периодично се подменя. Така по-бързо се сварява след това.
В тенджера със зехтин и масло добавяме ориза и запържваме само за около 30 сек. След това доливаме 3ч.ч. вода (съотношението вода към ориз трябва да е 3:1) и 1/2 ч.л. сол.
Затваряме тенджерата и се вари на тих огън около 50 минути. След това добавяме куркума, къри и ситно нарязаните сушени сливи.
Затваряме капака и се вари още 5 мин. Когато изключим котлона, капакът се отваря след 15 мин., за да може оризът да си поеме останалата течност.
Телешкият стек се пече на грил тиган по около 3-4 мин. от всяка страна.