Пълнен заек с булгур

Бай СтавриБай СтавриНовак
29/03/2012
"Зайчето е напълнено, а плънката е от булгур - кой иска да го опита "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 825
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 цял заек, около 1, 5 кг
  • лук - 1 глава кромид или връзка пресен
  • булгур - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • вино - 1 ч.ч. червено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре заека и го натъркайте от вън и вътре със сол и млян черен пипер.

Загрейте 1/2 от маслото и запържете накълцания лук, настърган морков и нарязани гъбки.

Щом омекнат добавете булгура, разбъркайте да се запържи и долейте към 2 ч.ч. вода или бульон.

Овкусете с подправки и бъркайте, докато булгурът поеме течността.

Напълнете заека с плънката и го зашийте. Поставете го в намазнена тава и долейте 1 ч.ч. вино.

Ако ви е останала от плънката, може да я разпределите отстрани.

Хубаво намажете заешкото с масло и червен пипер, поставете лист фолио и сложете да се пече за около час и половина в умерено загряна фурна.

После отстранете фолиото и запечете до загар.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Michaela Berova
Michaela Berova
11.08.2018 01:16
Прекрасна рецепта. В булгура прибавих и малко розмарин, индийско орехче и дафинов лист и стана чудесно! Благодаря!
0
0