Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Течен шоколад със сухо мляко

Течен шоколад със сухо мляко

Tsveti TsenkovaTsveti Tsenkova
Новак
32114
Течен шоколад със сухо мляко
Снимка: Анонимен
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Десерт за по-малко от 15 минути? Да, възможно е - вижте как"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • сухо мляко - 250 г (или отговарящо за 250 мл вода)
  • какао - 4 - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва.

Добавят се маслото и захарта и се бърка, докато се разтопи.

Сухото мляко с какаото и ванилията се разбъркват в купа, докато се хомогенизира сухата смес.

Смесете течните и сухите съставки и бъркайте на огъня някъде около минута. Оттеглете и продължете разбиването на шоколадовия крем, докато се смесят и няма бучки.

За целта ви препоръчва да разбивате с миксер. Ако използвате телена бъркалка, най-вероятно ще останат малки бучици. Дори и това да се случи, при изсипването на домашния течен шоколад в бурканчетата, просто прецедете - ще се получи перфектно гладък шоколад.

Течният шоколад се разпределя по бурканчетата и се прибира в хладилник.

Когато се охлади хубаво и стегне, ще има перфектна консистенция на течен шоколад.

Тази рецепта от старите тефтери е идеална за палачинки, бухтички, всякакви сладкиши.

Може да си хапвате течния шоколад със сухо мляко и като какаов крем в компанията на бита сметана или бисквитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: