Начин на приготвяне
Водата се кипва.
Добавят се маслото и захарта и се бърка, докато се разтопи.
Сухото мляко с какаото и ванилията се разбъркват в купа, докато се хомогенизира сухата смес.
Смесете течните и сухите съставки и бъркайте на огъня някъде около минута. Оттеглете и продължете разбиването на шоколадовия крем, докато се смесят и няма бучки.
За целта ви препоръчва да разбивате с миксер. Ако използвате телена бъркалка, най-вероятно ще останат малки бучици. Дори и това да се случи, при изсипването на домашния течен шоколад в бурканчетата, просто прецедете - ще се получи перфектно гладък шоколад.
Течният шоколад се разпределя по бурканчетата и се прибира в хладилник.
Когато се охлади хубаво и стегне, ще има перфектна консистенция на течен шоколад.
Тази рецепта от старите тефтери е идеална за палачинки, бухтички, всякакви сладкиши.
Може да си хапвате течния шоколад със сухо мляко и като какаов крем в компанията на бита сметана или бисквитки.