Ореховки с брашно от лимец

Borislava DimitrovaBorislava DimitrovaПомощник Готвач14213361
16/02/2017
"Предизвикваме ви да откриете колко вкусно може да е здравословното "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 761
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • орехи - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • захар - 100 г
  • брашно от лимец
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с вилица. Добавяме захарта и щипка сол. Аз винаги добавям сол за вкус. Така се засилва ароматът на изделието. Смиламе орехите в чопър и добавяме към сместа. Могат и да се счукат на по-едро.

Накрая замесваме сместа с брашното. Сложете първо 1.5 чаши брашно. Ако ви се стори по-течно добавете още.

От сместа гребвам с лъжица и слагам гъстата и лепката смес на хартия за печене. Внимавайте да има разстояние, защото се слепват иначе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар