Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на дребно. След това в тенджера се сипва малко олио и вода. Слага се на котлона, когато си сгорещи се слага и нарязаното зеле. Разбърква се хубаво от време на време.
През това време се режат на малки парчета лука, моркова и чушката. Когато зелето омекне се сваля от котлона. Към зелето се прибавя червеният пипер и лютият червен пипер. Разбърква се хубаво.
В тиган се загрява олио и се запържват лука, моркова и чушката. Разбъркват се и се прибавя ориза . След това се прибавя и доматения сос. Разбърква се хубаво и се оставя за малко на котлона.
След това се подправя със сол и черен пипер. Разбърква се. След това се смесват ориза и зелето. Разбъркват се и се изсипват в тава. Заливам с 3-4 чаени чаши вода и пека в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-тина минути.