Гергьовденска баница

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
14
12
1
17/12/2019
"Няма как за един от най-почитаните християнски празници да не приготвим най-вкусната баница "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 931
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в малко топло мляко, като добавим солта и захарта към нея.

Пресяваме брашното и в него правим кладенче. Добавяме маята и яйцата и замесваме меко тесто. Разделяме го на 6 топки и оставяме да втаса.

През това време приготвяме плънката, като в олиото задушаваме ситно нарязаните спанак и лук. Отстраняваме от котлона и оставяме да изстине.

След това добавяме ориза, наситнения джоджен, черния пипер, натрошеното сирене и яйцата. Разбъркваме плънката много добре и я оставяме настрани.

След като топките са втасали, ги разточваме на кори. Корите се слагат една върху друга, като ги намазваме с масло и слагаме от плънката.

На последната кора не се слага плънка.

Внимателно навиваме на руло, което усукваме и слагаме в намазнена тавичка.

Оставяме го на топло да втаса, след което печем баницата в умерена фурна.

Гергьовденската баница е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар