Супа от гъби манатарки

16/02/2017
Petia
отPetiaНовак163547
"Гъбена чорбица с нежен аромат и богат зеленчуков вкус - вкусотия за ценителите на постните гозби "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 699
  • Преглеждания за месеца350
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В момента не е сезона на гъбите, особено на диворастящите, затова използвах замразени от фризера.

В съд за варене наливаме около 2 литра вода, поставяме гъбите така както са замразени /предварително нарязани на парчета или на ленти/, наливаме малко олио и слагаме сол.

След завиране, намаляваме котлона и варим на тих "огън" около 30-40 минути.

Добавяме лука, чушката и моркова - нарязани на дребни парчета. Така супата ври още около 15-20 минути, след което добавяме и ориза.

След около 10-тина минути /знаем, че има различен вид ориз, който увира по различен начин/ отстраняваме от огъня и подправяме с чер пипер, магданоз и целина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар