Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа с месце от свинско рагу

Супа с месце от свинско рагу

Супа с месце от свинско рагу
Снимка: Симеон Христов Кънев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Най-обичаме супи, които са приготвени със зеленчуци, раснали на кокал"

Необходими Продукти

  • свинско рагу - 800 - 900 г
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - листа
  • домати - 1/3 от буркан консервирани
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • фиде - около шепа
  • магданоз
  • яйца - 1 бр. за застройката
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • мащерка
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рагуто се сварява в подсолена вода, в тенджера под налягане, за не по-малко от 20 минути.

Изважда се месото и се оставя бульонът да изстине - слоя от мазнината, който остава на повърхността, се използва за запръжка на лука.

Нарязват се на кубчета лука, картофите, моркова, чушката, а целината на ситно.

Обезкостяваме парчетата рагу и накъсваме на малки парченца месото. В тенджерата, в която ще готвим свинската супа, загряваме мазнината и слагаме лука и моркова да се задушат с малко сол.

Добавяме чушката, картофите, месото, целината, чесъна, разбъркваме, поръсваме с подправките, слагаме и дафиновите листенца.

Наливаме прецедения вече бульон и добавяме вода, така, че общото количество да е около 4 л.

Когато всичко е сварено, добавяме фидето и доматите, разбъркани с брашното. Проверява се на вкус и при необходимост се добавя сол.

Варим още около 10-15 минутки и сваляме от котлона. Разбъркваме яйцето с магданоза и правим застройката на леко поизстинала супа.

Супата с месце от свинско рагу е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Всички харесаха супата !
Благодаря !
03.12.2022 13:26