Начин на приготвяне
Рагуто се сварява в подсолена вода, в тенджера под налягане, за не по-малко от 20 минути.
Изважда се месото и се оставя бульонът да изстине - слоя от мазнината, който остава на повърхността, се използва за запръжка на лука.
Нарязват се на кубчета лука, картофите, моркова, чушката, а целината на ситно.
Обезкостяваме парчетата рагу и накъсваме на малки парченца месото. В тенджерата, в която ще готвим свинската супа, загряваме мазнината и слагаме лука и моркова да се задушат с малко сол.
Добавяме чушката, картофите, месото, целината, чесъна, разбъркваме, поръсваме с подправките, слагаме и дафиновите листенца.
Наливаме прецедения вече бульон и добавяме вода, така, че общото количество да е около 4 л.
Когато всичко е сварено, добавяме фидето и доматите, разбъркани с брашното. Проверява се на вкус и при необходимост се добавя сол.
Варим още около 10-15 минутки и сваляме от котлона. Разбъркваме яйцето с магданоза и правим застройката на леко поизстинала супа.
Супата с месце от свинско рагу е готова.
Коментари
Благодаря !