Селски боб със зеле, луканка и мас

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1484140215175
17/02/2017
"Уникален боб с мас и луканка, сега разбрахте ли защо толкова обичаме да ходим на гости на баба на село?"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо860
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • луканка - 1 бр. домашна
  • мас - 1 ч.ч. свинска
  • червен пипер
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате киселото зеле и слагате да се вари с малко от чорбата и вода. Боба слагате в друга тенджера с малко вода, като заври.

Сипвате сода и оставяте за 2-3 минути. Изхвърляте водата, измивате го и оставяте малко да поври, след което ги смесвате и оставяте така да се сварят напълно, като към края на варенето добавите нарязани парченца луканка.

В купичка запържвате маста с малко червен пипер, сипвате при боба и преди сервиране поръсвате с лют червен пипер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар