Брауни от леща

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Брауни от леща1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Браунис с леща, ще го повторим още веднъж за онези, които се съмняват, че са чули правилно - браунис с леща и са страхотни"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 200 г
  • кафява леща - 100 г
  • брашно - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • черен шоколад - 100 г
  • краве масло - 115 г
  • какао - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се чисти, измива и се слага в тенджерка с 1 ч.ч вода и се вари до готовност. Охлажда се.

С пасатор пасираме лещата, докато стане на пюре.

Маслото се разтопява на водна баня или в микровълнова.

Брашното се смесва с какаото.

В голяма купа се смесват пюрето от леща и захарта и разбиваме хубаво, след това добавяме маслото и яйцата - едно по едно. Внимателно прибавяме солта, ванилията и брашното с какаото.

Накрая изсипваме предварително разтопения на водна баня шоколад. Сместа се изсипва в керамична тава, на дъното на която има намокрена пергаментова хартия.

Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 минути.

След това браунито се охлажда и нарязва.

Браунито от леща е много вкусно, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: