Начин на приготвяне
Лещата се чисти, измива и се слага в тенджерка с 1 ч.ч вода и се вари до готовност. Охлажда се.
С пасатор пасираме лещата, докато стане на пюре.
Маслото се разтопява на водна баня или в микровълнова.
Брашното се смесва с какаото.
В голяма купа се смесват пюрето от леща и захарта и разбиваме хубаво, след това добавяме маслото и яйцата - едно по едно. Внимателно прибавяме солта, ванилията и брашното с какаото.
Накрая изсипваме предварително разтопения на водна баня шоколад. Сместа се изсипва в керамична тава, на дъното на която има намокрена пергаментова хартия.
Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 минути.
След това браунито се охлажда и нарязва.
Браунито от леща е много вкусно, опитайте.