Начин на приготвяне
Приготвя се шоколадовия крем, който ще се сложи между блатовете.
Пудингът се приготвя според указанията на опаковката.
Загрейте 500 мл прясно млякото, изсипете в него 200 г захар, разбъркайте, докато се разтопи. През това време пудингът се разбира в 100 мл студено прясно мляко и се добавя към загрятото мляко. Бърка се интензивно, докато се сгъсти. След като се сгъсти, прибавете маслото и течния шоколад.
Разбърквайте, докато се хомогенизира. Оставете напълно да изстине и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.
На подложка за торта се слага най-долният блат, сиропира се с компот, около 5-6 с.л, намазва се с шоколадовия крем. Слага се средният блат, сиропира се, намазва се с шоколадов крем.
Най-горният блат се слага, сиропира се с около 3-4 с.л. компот. Оставя се тортата и се подготвя карамелената глазура.
Смесете сметаната с кафявата захар, добавете щипка сол. Сложете сместа на котлона и нека заври на среден огън. Бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтопи. Глазурата трябва да започне да се сгъстява след около 12-тина минути и тогава прибавете ваниловата есенция. Махнете от котлона и оставате да изстине.
Намажете тортата или я полейте, както ви е удобно. Ако искате да е по- интересна, можете да сложите малко шоколад в карамела, да разтопите на водна баня и да я направите половината с карамелена глазура, а другата половина с шоколадово-карамелена глазура Изчакайте да стегне и декорирайте с бонбони и пурички.