Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от продуктите за него, изписани по-горе.
Поставете тестото в намазан с олио подходящ съд, завийте със стреч фолио и дебела кърпа, оставете за един час на топло да удвои обема си.
Върху намазан с олио плот, поставете тестото и отново размесете. Разделете на 20 еднакви по големина части и оформете топчета. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене, на малко разстояние едно от друго.
Оставете на топло за 20 минути и намажете с медената глазура и поръсете със сусам. Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за около 30-35 минути.
Изпечените питки оставете да се охладят напълно, всяка поотделно завийте с лист кухненска хартия и ги поставете в найлонов плик, за да се запазят меки да не изсъхват.
Можете да си ги приготвите от предния ден.