Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко, добавете захарта и прясната мая и разбъркайте да се разтворят напълно.
В купа пресейте брашното и оформете кладенче. В него, поставете солта, разбитото яйце и жълтък, киселото мляко, олиото и разтворената мая, замесете меко тесто.
Разделете тестото на 8 рани части и оформете на топки. Завийте топките с лист стреч фолио и чиста кърпа за 60 минути.
С пръсти разтворете всяко топче на кора с дебелина 1 см. и ги подредете в тава постлана с хартия за печене.
С тъпата страна на нож направете кръст на всяка малка питка, намажете ги с разбития белтък и ги поръсете по контура на кръста с маково семе.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете около 20-25 минути.
Питките за Архангелова задушница са готови.