Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Овнешки гювеч със зеленчуци

Овнешки гювеч със зеленчуци

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Овнешки гювеч със зеленчуци2 / 2
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • овче месо - 2 кг
  • кромид лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • грах - 1 к.ч. от консерва
  • гъби - 1 к.ч.
  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • тиквичка - 1 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • домати - 2 ч.ч. настъргани
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • черен пипер
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и ги задушаваме в собствената им мазнина.

След това добавяме червения пипер и заливаме месото с гореща вода и оставяме да се готви за 30 мин.

След това задушаваме нарязаните лук, моркови, чушки, патладжан и тиквичка.

Когато се задушат, ги добавяме към месото. Към ястието прибавяме нарязаните джоджен, магданоз и копър, дафиновия лист и черния пипер.

Когато месото е почти готово, слагаме нарязаните картофи и гъби, настърганите домати, граха и зеления фасул.

Разбъркваме всичко много добре и печем в силна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: