Начин на приготвяне
Запържвам лука и моркова, след като стане лукът прозрачен слагам месото, като се зачерви прибавям малко от зелевата чорба. Задушаваме и накрая слагаме ориза да поври малко, оставяме готовата плънка настрана.
Приготвяме сармите, като във всеки отделен зелев лист слагаме от плънката по една супена лъжица и завиваме. Подреждаме в тенджера, като на всеки ред доливаме по малко вода.
Моите сарми вряха 3-4 часа на тих огън - колкото повече врят, толкова по-сочни и меки стават.
Готовите сарми оставяме да поизстинат, за да са готови за соса.
За соса: Разбиваме едно яйце с малко вода и към него добавяме малко от получения сос от сармите (след като са изстинали) и изсипваме обратно в тенджерата.