Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сармички с кълцано месо

Лозови сармички с кълцано месо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Лозови сармички с кълцано месо
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"За една чудна трапеза са нужни любимите лозови сармички"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г шарено
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • маркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото накълцваме на ситно. Ориза измиваме и почистваме. В тиган си нагряваме мазнина и добавяме месото, запържваме го.

Добавяме нарязания на ситно праз и настъргания морков. Накрая добавяме ориза и подправките. Наливаме около 100 мл вода и готвим, докато поеме оризът.

Оставяме плънката да се охлади. Навиваме лозовите сарми, като поставяме малко от плънката във всяко листо.

Подреждаме в тенджера и наливаме вода. Притискаме с чиния и варим на тих огън до готовност. Може да ги поднесете тези сарми с кълцано месо заедно с млечен сос.

Лозовите сармички с кълцано месо са превъзходен избор за вашата трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: