Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Маринована плешка с тъмна бира, лук и чесън

Маринована плешка с тъмна бира, лук и чесън

Маринована плешка с тъмна бира, лук и чесън
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Знаете ли какво ѝ липсва на тази рецепта? Бира, голямо количество бира, с което да се консумира тази вкусна плешка"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • бира - 1 ч.ч. тъмна
  • соев сос - 1 к.ч.
  • универсална подправка - 1/2 пакетче пикантина за барбекю
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • индийско орехче
  • лук - 1 глава на ситно
  • чесън - 4 скилидки на ситно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка нарязвате на тънки пържоли, ако е нужно ги начукайте. В купа смесвате всички подправки и ги разбърквате.

Лука и чесъна нарязвате на ситно и ги прибавяте. Месото хубаво го натривате дори с ръка го омесете да попива хубаво в него.

Покрийте с домакинско фолио и оставете за около 1-2 часа.

Така можете да печете във фурна или на скара, стават много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: