Петле по северняшки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Петле по северняшки1 / 2
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме петлето на порции и ги задушаваме в маслото. Добавяме малко сол и вода и готвим до полуготово състояние на месото.

След това добавяме нарязаните чушки и лук, червения пипер и задушаваме с още малко топла вода.

Когато и зеленчуците се задушат добавяме ориза, черния пипер и наситнения джоджен. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме ястието в гювеч.

Печем в умерена фурна до готовност. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: