Начин на приготвяне
Накълцайте пресните чесън и лук на колелца и ги запържете на слаб огън докато омекнат.
Сипете чашата с ориз и го пържете 2 минути заедно със зеленчуците като бъркате, за да не залепва.
Налейте бялото вино и изчакайте оризът да го поеме, след това налейте част от бульона -горещ и бъркайте. Целта е оризчето да си пусне нишестето, за да е кремообразно ризотото. Тук е моментът и да сложите сол и черен пипер.
Следете кога бульонът е поет изцяло почти и долейте на още два пъти, като при последното доливане прибавете и бялата рибка нарязана на кубчета. Гответе до изконсумиране на бульона, но ако прецените, че оризът е още твърд може да добавите още водичка, докато стане по ваш вкус. Според мен, добре е да остане ал денте. Имайте предвид, че бялата риба става готова за много кратко време - около 5 минути.
На тиган с малко мазнина и поръсена солчица запечете скаридите цели за 1-2 минути от всяка страна (не повече). Сложете ги при ризотото.
Сервирайте с настърган пармезан.