Домашна торта Идеал

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
20/02/2017
"Има много причини да сме влюбени в домашните торти и една от тези причини е пред вас - домашна торта Идеал!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 905
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете брашното смесено с бакпулвера и ванилията, разбъркайте с шпатула до хомогенна смес. Сипете сместа в постлана с хартия за печене тава 30 см диаметър.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Разделете блата на две части по хоризонтала.

За сиропа в метален съд карамелизирайте захарта до желания от вас цвят на карамела, налейте водата в него и варите да разтварянето му, сиропирайте двете части на блата.

За крема отделете 200 мл от студеното прясно мляко и разтворете в него брашното на гладка каша и добавете ванилията. Останалото мляко поставете в тенджера заедно със захарта и поставете на слаб огън като периодично разбърквате.

Малко преди да заври, на тънка струя при непрекъснато бъркане добавете разтвореното брашно. Прибавете маслото нарязано на парчета и бъркайте до разтопяването му. Варите крема до желаната от вас гъстота.

Сглобете тортата с горещия крем, като редувате блат и крем, намажете тортата и отстрани с крем. Поръсете тортата обилно с орехите от всички страни, оставете я да се охлади напълно и тогава сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар