Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Чревца»Свински чревца с гъби на тиган

Свински чревца с гъби на тиган

Свински чревца с гъби на тиган
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Няма мъж, който да може да устои на това предложение, особено ако добавите и чаша домашно червено вино! От нас НАЗДРАВЕ"

Необходими Продукти

  • свински чревца - 500 г
  • печурки - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио
  • бульон - кубче месен
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - за месо
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чревцата се изчистват старателно и се сваряват в подсолена вода, докато омекнат, изцеждат се и се нарязват на тънки колелца.

Гъбите се изчистват, измиват и се сваряват в месен бульон или подсолена вода, изцеждат се в последствие и се нарязват на филийки. Загрява се олио в тиган и се задушава предварително накълцания лук.

Добавят се чревцата, гъбите и подправките и се задушават за кратко. След като свалите от огъня, рендосвате кашкавала и сервирате топло предястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: