Пълнени картофи с ориз

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусни предложения за вечеря, споделени с приятели"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг. по - големи глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязания лук и домати, настърганите моркови и предварително изчистения и измит ориз.

Доливаме с гореща вода и оставяме да се готви на тих огън, докато ориза набъбне.

Добавяме черния пипер, ситно нарязаните копър и магданоз. С така приготвената плънка напълваме предварително обелените, измити и издълбани картофи.

Слагаме ги в тавичка, предварително намазана с масло и ги запичаме на умерена фурна, като долеем доматения сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Малко коментари по рецептата : В описанието на рецептата не е посочено къде се слага червения пипер, предполага се че след задушаването на лука и морковите.
Плънката от ориз е прекалено много за 1 кг. картофи. Издълбаната среда на картофите която е доста е хубаво да се измисли начин да се използва, че не е хубаво храна да се хвърля. От останалия ориз и средите на картофите направих още едно ястие. Аз сварих леко картофите преди цялата процедура на дълбаене и пълнене и въпреки това ги пекох доста време и изядох доста полуготови картофи докато нацеля когато са напълно готови :)
12.09.2017 21:32