Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Лапад яхния с кисело мляко

Лапад яхния с кисело мляко

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Лапад яхния с кисело мляко2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Времето се затопля, дрехите се сменят, време е да помислите за фигурата си - започнете от кухнята и от тази супер вкусна яхния с лапад и кисело мляко"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чесън
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

През зимата може да използвате замразен лапад съхранен, като се бланшира в гореща вода, отцежда се от нея и се нарязва на ситно.

В горещото олио се запържва нарязаният на ситно лук. Прибавя се лападът, солта и 1 ч. ч. вода, и се задушава.

Когато е достатъчно задушен се прибавя червеният пипер, разбърква се и се залива с 1/2 ч. ч. вода. След като заври се прибавя кашичка от препеченото брашно с малко вода.

Преди консумация се прибавят 1-2 с. л. кисело мляко (или повече, според предпочитанието) с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: