Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Заливат се с вода, прибавя се една щипка сол и няколко капки олио/зехтин и се слагат да се варят. През това време в блендер или кухненски робот се смила на кайма рибното филе.
След като картофите са готови се отцеждат от водата и се намачкват на пюре. Към картофите се прибавя и смляната риба. Разбърква се хубаво. След това се прибавят и изброените подправки на вкус и се разбърква отново. В отделна купичка се разбива яйцето, а в плитка чиния се смесват брашното, универсалната подправка и сусамът.
От рибно-картофената смес се оформят кюфтета, след това се овалват в разбитото яйце и брашното, подправката и сусама. Зехтинът се слага да се сгорещи. Преди да се сложат кюфтета да се пържат в зехтина се притискат леко между ръцете, за да се сплескат.
Пържат се до златисто и от двете страни. След това се изваждат се слагат в чиния застлана със салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.