Рибни кюфтенца с картофи

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
7
21/02/2017
"Оказва се, че вкусни рибни кюфтенца се правят много по-трудно от обикновените, но с тази рецепта ще оберете овациите на всички "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции11
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 313
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Рибни Кюфтета

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Заливат се с вода, прибавя се една щипка сол и няколко капки олио/зехтин и се слагат да се варят. През това време в блендер или кухненски робот се смила на кайма рибното филе.

След като картофите са готови се отцеждат от водата и се намачкват на пюре. Към картофите се прибавя и смляната риба. Разбърква се хубаво. След това се прибавят и изброените подправки на вкус и се разбърква отново. В отделна купичка се разбива яйцето, а в плитка чиния се смесват брашното, универсалната подправка и сусамът.

От рибно-картофената смес се оформят кюфтета, след това се овалват в разбитото яйце и брашното, подправката и сусама. Зехтинът се слага да се сгорещи. Преди да се сложат кюфтета да се пържат в зехтина се притискат леко между ръцете, за да се сплескат.

Пържат се до златисто и от двете страни. След това се изваждат се слагат в чиния застлана със салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Нуждаете се от мелнички за сол и пипер, всъщност ви трябва само една! Красив дизайн и практична употреба. Нашата мелничка е 2 в 1 - мели и сол, и пипер. Любима на всяка домакиня.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар