Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Рибни кюфтенца с картофи

Рибни кюфтенца с картофи

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Рибни кюфтенца с картофи
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
11
"Оказва се, че вкусни рибни кюфтенца се правят много по-трудно от обикновените, но с тази рецепта ще оберете овациите на всички"

Необходими Продукти

  • рибно филе - 500 г
  • картофи - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • босилек
  • риган
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • пълнозърнесто брашно - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - 2 - 3 с.л. за панировка
  • сусам - 50 г
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Заливат се с вода, прибавя се една щипка сол и няколко капки олио/зехтин и се слагат да се варят. През това време в блендер или кухненски робот се смила на кайма рибното филе.

След като картофите са готови се отцеждат от водата и се намачкват на пюре. Към картофите се прибавя и смляната риба. Разбърква се хубаво. След това се прибавят и изброените подправки на вкус и се разбърква отново. В отделна купичка се разбива яйцето, а в плитка чиния се смесват брашното, универсалната подправка и сусамът.

От рибно-картофената смес се оформят кюфтета, след това се овалват в разбитото яйце и брашното, подправката и сусама. Зехтинът се слага да се сгорещи. Преди да се сложат кюфтета да се пържат в зехтина се притискат леко между ръцете, за да се сплескат.

Пържат се до златисто и от двете страни. След това се изваждат се слагат в чиния застлана със салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: