Начин на приготвяне
Нарежете месото на късчета. Сипете малко олио в плитка тенджера и сложете месото с една кафена чашка вода на огъня. Оставете да ври под капак.
Щом изври водата и месото остане на мазнина, отново залейте с чашка вода. Направете така три пъти и оставете да къкри на умерен огън, като разбърквате от време на време. Посолете с малко сол.
Когато месото отново остане да мазнина и малко се позачерви, добавете измития ориз.
Когато ориза стане прозрачен, прибавете накълцания пресен лук и чесън, разбъркайте, сипете и булгура и залейте с три чаени чаши вода. Накълцайте девесила и овкусете с подправките.
Сипете в тавичка, залейте с още една чаша вода и сложете в сгорещена фурна да се пече на 180 градуса, докато е напълно готов оризът на фурна.
Свинската плешка с ориз, булгур и зеленийки е изключително вкусна.