Начин на приготвяне
След като сме обезкостили плешката, разрязваме месото, така че да се получи лист.
Ако има по-дебели части, начукваме, за да станат по-тънки.
В купа смесваме подправките и намазваме самото месо отвътре.
Готовото месо навиваме на руло, стягаме с конец здраво и оставяме настрана за около 4-5 часа.
В плика поставяме всички продукти за соса, като поставяме месото и наливаме чашата вода. Завързваме плика и поставяме във фурната за около час час и половина.
Докато се пече свинската плешка, си приготвяме гарнитурата. В тиган с олио поставяме нарязания на ситно лук, гъбите и ориза. Натрошаваме бульона и заливаме врялата вода. Прибавяме подправките и оставяме да се вари.
След като е готово месото, вадим месото, а зеленчуците ги пасираме.
Брашното запържваме в маслото, докато стане златисто и прибавяме соевия сос, топлата вода и пасираните зеленчуци. Оставяме да се сгъсти сосът.
Поднасяме, като нарязваме на филии месото и всяка филия месо поливаме със соса и гарнираме с ароматния ориз.