Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печена свинска плешка с ориз и гъби

Печена свинска плешка с ориз и гъби

Печена свинска плешка с ориз и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.3 кг обезкостена
  • олио - - 30 мл
  • лук - щипка изсушен
  • черен пипер - щипка
  • джинджифил - щипка млян
  • вода - 4 ч.ч. вряла
  • сол
  • за гарнитурата
  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби консерва - 1 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2.с.л.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме обезкостили плешката, разрязваме месото, така че да се получи лист.

Ако има по-дебели части, начукваме, за да станат по-тънки.

В купа смесваме подправките и намазваме самото месо отвътре.

Готовото месо навиваме на руло, стягаме с конец здраво и оставяме настрана за около 4-5 часа.

В плика поставяме всички продукти за соса, като поставяме месото и наливаме чашата вода. Завързваме плика и поставяме във фурната за около час час и половина.

Докато се пече свинската плешка, си приготвяме гарнитурата. В тиган с олио поставяме нарязания на ситно лук, гъбите и ориза. Натрошаваме бульона и заливаме врялата вода. Прибавяме подправките и оставяме да се вари.

След като е готово месото, вадим месото, а зеленчуците ги пасираме.

Брашното запържваме в маслото, докато стане златисто и прибавяме соевия сос, топлата вода и пасираните зеленчуци. Оставяме да се сгъсти сосът.

Поднасяме, като нарязваме на филии месото и всяка филия месо поливаме със соса и гарнираме с ароматния ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: