Начин на приготвяне
Най-напред с миксер се разбиват белтъците. Бият се докато станат на сняг. Постепенно към тях и при непрекъснато разбъркване се добавя и пудрата захар. Трябва да стане смес, наподобяваща тази за целувки. След това се добавят и орехите, като вече се разбърква с дървена лъжица. Получената смес се разделя на 4 части, от които се изпичат блатовете.
Покриваме дъното на тава с хартия за печене. С помощта на лъжица разстиламе първата част и изпичаме блата. Пече се докато покафенее. Изваждаме блата и го оставяме настрани докато изстине. Така правим и с останалите части от сместа. Ще се получат 4 блата.
Когато блатовете се изпекат, се пристъпва към приготвянето на крема. За целта първо хубаво с миксер се разбиват жълтъците заедно с мекото масло. Добавя се пудрата захар и отново се разбива. След това се добавят и останалите съставки за крема.
Когато всичко е готово може да се пристъпи към реденето на тортата. Внимателно се отстранява хартията за печене от вече изстиналите блатове. Трябва да се внимава, за да не се разчупи някой от блатовете.
Поставяме блата в чиния за торти. Върху него изсипваме част от готовия крем. Така се реди докато не наредим всичките 4 блата. Най-отгоре трябва да се завърши със последната част от крема, като се намазва и отстрани. Тортата се прибира в хладилника, за да стегне.
Когато тортата е стегнала, разтопяваме шоколада на водна баня. С него заливаме шоколадовата торта, а с натрошените орехи поръсваме хубаво отгоре и отстрани.
Отново оставяме в хладилника, за да стегне. Приятен апетит! Гараш тортата с орехи е страхотна!