Начин на приготвяне
Предлагам ви едно вкусно телешко от мен. Лесно за приготвяне и достатъчно вкусно, за да впечатлите гостите си.
Нарязвате на кубчета около 1 кг телешки шол (ако се налага махнете ципите му). Запържвате го със зехтина хубаво от всички страни.
Когато добие приятен златист цвят заливате с чаша вода. Към месото добавяте и 2 бр. дафинов лист. Оставяте да изври и пак доливате още 3 пъти.
През това време си нарязвате голяма глава лук на ситно и голям морков на кубчета. Когато месото започне леко да се къса с вилицата, добавяте и зеленчуците.
Дотогава водата трябва да е извряла и да е останало на мазнина. Към зеленчуците и месото добавяте пушен червен пипер, черен пипер. Запържвате всичко и добавяте още чаша вода, шепа тъмни стафиди и лъжица доматено пюре.
Посолявате с хималайска сол. Оставяте ястието да се сгъсти.Може да го поднесете с гарнитура от бял ориз или картофено пюре.
Авторска рецепта
Коментари