Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета, овкусете със солта и пипера. Нарежете и морковите на колелца, лука на полумесеци, а картофите на едро. Запържете в тиган нарязаното и овкусено месо до полуготовност.
Прехвърлете в глинен съд. Прехвърлете към месото и нарязаните картофи, моркови и лук. Изсипете към тях и консервата с гювеч.
Добавете доматите, към които е добавена щипка захар. Размийте брашното и червения пипер с хладка вода и изсипете към останалите продукти в съда.
Долейте бульон до покриване на всички продукти, доовкусете със сол и пипер. Поръсете със сухите подправки.
Покрийте глинения съд и печете във фурна около час или до готовност. Поднесете ястието с туршия.
Зимният северняшки гювеч е много вкусен.
Коментари