Начин на приготвяне
Месото почистете от жили и нарежете на парчета с дебелина от около 1 см. Сложете го в голяма тава и наръсете с подправките (от всички без канелата и индийското орехче се слага по около 1 ч.л.
Канелата и индийското орехче са по-силни на вкус така че сложете по 1-2 щипки.) Полейте със зехтина и оцета, объркайте хубаво всичко, покрийте и оставете в хладилник за 24 ч.
На другия ден белите и режете картофите, лука и морковите. Най-отдолу на йената слагате малко мазнина и редите морковите. Посолявате ги. Месото отцеждате от маринатата и запечатвате в малко олио на тиган за по 1 минута от всяка страна.
Редите месото върху морковите. Над него слагате картофите и лука и отново посолявате. Заливате с мазнината, в която сте запечатвали месото и виното (може да използвате и бяло и червено според собствените си предпочитания). Затваряте йената и печете час и половина на 220 градуса.
За това време зеленчуците вече са готови, овкусили са месото, но то още не е достатъчно крехко. Изваждате внимателно лука и картофите в чинийка, обръщате конското, затваряте йената и го връщате отново във фурната.
Така се пече още час и половина като през около половин час (може и по-малко) обръщате пържолките, за да попиват от сосчето равномерно и от двете страни.
Когато месото стане сравнително крехко и сосът се е сгъстил, връщате зеленчуците, затваряте с капак за да се запазят топлината и ароматите до момента, в който стане време да го сервирате.