Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Тестени мидички с колбас

Тестени мидички с колбас

Тестени мидички с колбас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Чудесни не само за закуска, но и за похапване през целия ден"

Необходими Продукти

  • суха мая - 7 г
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 550 г
  • жълтъци - 2 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
  • колбас - 100 г шпеков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашно, сол, захар и суха мая и съставките се разбъркват добре в купа.

В средата се оформя кладенче и се сипва топло прясно мляко и водата. Разбърква се с вилица, загребва се брашно, така че да се получи гъсто тесто.

Поръсваме брашно на плота и сипваме тестото, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути.

Колбасът се нарязва на кръгчета, а те се режат на две половини. Втасалото тесто се разточва на кора, с чашка се изрязват кръгчета.

Поставя се половинка парче от салама и прегъваме на две, да се получи като мида.

Краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене.

След 10 минути се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем кренвиршките в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Чудесна закуска за всеки ден! Тестените мидички с колбас са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

nenen
nenen
Станаха невероятни!! Направих доза и половина, но ни се оказа малко :D Вече е любима рецепта на всички!
11.10.2017 15:00
1
Покажи всички подкоментари