Тиква с прясно мляко на фурна по панагюрски

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90324827784
22/02/2017
"Ето, да видите, че в Панагюрище не само въстания вдигат, но и готвят ужасно вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 984
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиква - около1.5 кг обелена и настъргана на едро ренде
  • яйца - 4 бр. разбити
  • масло - 50 г
  • захар - 1/2 ч. ч.
  • прясно мляко - 500 мл.
  • канела - половин ч. л.
  • пудра захар - 2 с. л.
  • ванилия - 2 пакетчета на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганата тиква се изсипва в предварително намазана с масло тава. Залива се със сместа от разбитите яйца, захарта (без пудрата захар), прясното мляко, ванилията и канелата. Отгоре се нареждат парченца масло.

Изпича се в умерено загрята фурна, докато хване кафява коричка. След като е готова се оставя се да изстине за 1 - 2 часа.

Охладената тиква се сервира, нарязана на парчета и поръсена с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар