Чорбаджийско гювече

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Чорбаджийско гювече
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Точно така, хем чорбаджийско, хем с чоризо, защото трябва да е богато и много ароматно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 350 г
  • гювеч - 2 буркана (680 г) доматен
  • кашкавал - 50 г
  • чоризо - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • захар - по 1/2 ч.л. на порция
  • моцарела - 3 шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За гювечетата предвидливо стерилизирам есента буркани. Съдържанието им е 2/3 от буркана червена пиперка, нарязана на парченца и настъргани домати, сол на вкус. Може да се заменят от смлени домати и отделно нарязана пиперка.

Приготвям заготовка от нарязан на ситни кубчета кашкавал, чоризо или друг деликатесен колбас и сирене. Пристъпвам към сглобяване на ястието.

На дъното слагам по лъжица от мазнината. После от гювеча 1/2/за една порция, редувам сирене, после добавям колбаса, следва кашкавала, пак сирене, резен моцарела. Завършвам с останалата 1/2 от гювеча, към който съм прибавила захарта, отнемаща киселинността на доматите.

Слагам чорбаджийските гювечета в загрята фурна и пека до готовност, т.е. до редуциране на течността.

Тогава изваждам съдовете от фурната, прибавям яйцето, разбърквам ястието и отново запичам без да похлупвам капачето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка: