Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо месо със зелен фасул

Говеждо месо със зелен фасул

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Перфектната комбинация между крехко телешко и сочен зелен фасул"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 500 г да е по - тлъсто
  • зелен фасул - 1 буркан
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 6 - 7 бр. зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената му мазнина за около 15-20 мин.

След това слагаме олиото, нарязания лук, настърганите домати и червения пипер и задушаваме за 10-15 мин. после доливаме водата и варим за около 45-50 мин.

Към полуготовото месо добавяме зеления фасул, черния пипер, чесъна и ситно нарязания джоджен. Варим още 45-50 мин.

Накрая добавяме размитото с малко вода брашно и нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: