Пълнен джолан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пълнен джолан1 / 2
02/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 джолана
  • вино - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио
  • за пълнежа
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 1 ч.ч. нарязани
  • яйца - 2 броя сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте 3 скилидки чесън и ги объркайте с малко сол, черен и червен пипер, 2 с.л. вино, соевия сос, розмарина и 1-2 с.л. олио. Добре намажете джоланите с тази смес и оставете да престоят за 2 часа в хладилника.

Загрейте малко мазнина и запържете скълцания лук, останалия скълцан чесън, настъргания морков и нарязаните гъби. Щом всичко поомекне, овкусете с подправки и снемете от котлона. Разбъркайте пълнежа с натрошените сварени яйца.

Направете прорези по средата на джоланите, за да стане като джоб и напълнете месото с плънката. Зашийте ги и прехвърлете в намазнена тава. Залейте го с виното, сложете фолио и го пъхнете да се пече в умерено загряна фурна.

Пекат се за 2 часа на около 220 градуса фурна. Към края по желание се маха фолиото и се добавят зеленчуци за гарнитура. Допича се до омекване на зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: