Лучена супа със сирене

23/02/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор360363641
"Заповядайте, настанявайте се, супата ще е готова след точно 10 минути "
Готвене10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо933
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 250 г
  • хляб - 2 филии бял
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • бульон - 200 мл горещ (телешки или зеленчуков)
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • сирене - 60 г настъргано
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на колелца и се задушава с растителното масло в закрит съд 3-4 минути при пълна мощност на микровълновата.

Добавя се брашното, разбърква се добре, сипват се бульонът и виното, отново се разбърква и севари в закрит съд 5-6 минути при 100%.

През това време се препичат филиите в тостер (или парти грил) и се наръсват с настърганото сирене.

Супата се подправя със солта и черния пипер, сипва се в 2 купички и отгоре се поставят начупените препечени филийки. Поднася се топла.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар