Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с ориз в микровълнова

Спанак с ориз в микровълнова

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Спанак с ориз в микровълнова1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Супер вкусно и супер бързо постно ястие, което е подходящо дори за вегани"

Необходими Продукти

  • пресен спанак - 400 г пресен или 250 г замразен
  • кафяв ориз - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 15 г смлян
  • олио - 1 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • бульон - 750 мл горещ зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • сирене - настъргано или кашкавал по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на ситно. Слагат се заедно с джинджифила и маслото в подходящ съд и се задушават 3 минути.

Добавят се кимионът, оризът и горещият бульон и се разбъркват добре. Варят се 5-6 минути при пълна мощност на микровълновата, като се разбърква 1 път, след което се захлупва и се оставя да постои 10 минути.

В това време пресният спанак се cлага в голям огнеупорен съд, захлупва се и като се разбърква, се задушава 5 минути. Изцежда се и се нарязва на едро. (Замразеният спанак се задушава 6 минути.)

Спанакът се разбърква с горещия ориз. Посолява се и се наръсва с черен пипер на вкус. Сервира се поръсен с настъргано сирене или кашкавал, а по желание и с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Направих ястието по рецептата с бял ориз, защото кафявият не го харесвам!
13.06.2023 14:36
Лиляна
Лиляна
Аз добавих и малка консерва домати. Така се получи чудесно ястие!
13.06.2023 14:33