Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на ситно. Слагат се заедно с джинджифила и маслото в подходящ съд и се задушават 3 минути.
Добавят се кимионът, оризът и горещият бульон и се разбъркват добре. Варят се 5-6 минути при пълна мощност на микровълновата, като се разбърква 1 път, след което се захлупва и се оставя да постои 10 минути.
В това време пресният спанак се cлага в голям огнеупорен съд, захлупва се и като се разбърква, се задушава 5 минути. Изцежда се и се нарязва на едро. (Замразеният спанак се задушава 6 минути.)
Спанакът се разбърква с горещия ориз. Посолява се и се наръсва с черен пипер на вкус. Сервира се поръсен с настъргано сирене или кашкавал, а по желание и с кисело мляко.
Коментари