Начин на приготвяне
Първо сваряваме ориза в съотношение 1:1 в подсолена вода при непрекъснато бъркане. Охлаждаме го.
Смесваме каймата с охладения ориз, подправяме със черен пипер, чубрица и яйцето. Оформяме топчета и овалваме в брашно.
Приготвяме млечния сос като първо запържваме 3 нарязани на дребно скилидки чесън в олиото и кравето масло, добавяме брашното, доливаме 1. 2 литра хладка вода и млякото.
Добавяме 2 зеленчукови бульочета. След като заври намаляваме огъня и пускаме топчетата едно по едно в соса. Варим ястието на тих огън до готовност.
Подправяме с черен пипер и изцеждаме половин лимон. Поднасяме поръсено със магданоз и декорираме с резенчета лимон.