Крем за торти с орехи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Крем за торти с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Блатове може да намерите всякакви, но вкусен крем за торти трябва да си направите сами"

Необходими Продукти

  • захар - 400 г
  • орехи - 3 - 4 ч.ч. смляни
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 броя
  • ром - 1 ч.л.
  • масло - 200 г
  • лимони - 1/2
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете половината кристална захар да се карамелизира и постепенно я разредете с горещото прясно мляко.

Добавете смлените орехи.

Отделно разбийте маслото и пудрата захар и добавете една по една лъжица към ореховата смес.

Разбийте белтъците леко с миксер и добавете постепенно и останалата захар.

Сложете съда с белтъците на котлона и ги разбивайте на водна баня, докато се получи гъст сняг.

Капвайте по съвсем малко от лимоновия сок и разбивайте. Снемете от котлона и оставете да се охладят напълно във водата.

След това съединете двата крема - белтъците с ореховия. Използвайте крема за приготвянето на торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
43
34
20
10
Дай твоята оценка: