Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват с половината захар. След това добавете млякото, маслото и пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбийте добре.
Разбийте белтъците с останалата захар на твърд сняг. Прибавете към кексовата смес. Внимателно разбъркайте, за да се запази въздушността на текстурата.
Плодовете нарежете на парченца, оваляйте ги в галета.
Продълговата тавичка застелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре подредете плодовете. Поръсете със сушените плодове.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Проверявайте с дървен шиш дали кексът е изпечен (не трябва да остава тесто по клечката).
* Аз съм ползвала едни и същи плодове - пресни вишни в плънката на кекса и сушени за декорация.
Коментари