Начин на приготвяне
Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. Чуквам едно след друго в купа яйцата. Разбиваме с миксер.
Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и ванилията. Прибавям брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно. Изсипваме сместа в тавичка и заглаждаме с лъжица.
Обелваме 1 голяма зелена ябълка. Нарязваме ябълката на малки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Нарязваме на ситно орехите – около 1 шепа и разпределяме и тях отгоре.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл добре. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар с цедка. Става пухкав и вкусен.
Коментари