Сладкиш с ябълка и орехи

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Сладкиш с ябълка и орехи
Снимка: Veselina
1 / 3
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"По принуда пием трета чаша кафе, за да имаме основание да си хапнем и трето парче сладкиш с ябълка и орехи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за намазване на тавата
  • брашно - за посипване на тавата
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • ябълки - 1 голяма зелена (леко кисела)
  • орехи - 1 щепа
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. Чуквам едно след друго в купа яйцата. Разбиваме с миксер.

Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и ванилията. Прибавям брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно. Изсипваме сместа в тавичка и заглаждаме с лъжица.

Обелваме 1 голяма зелена ябълка. Нарязваме ябълката на малки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Нарязваме на ситно орехите – около 1 шепа и разпределяме и тях отгоре.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл добре. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар с цедка. Става пухкав и вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Георгиева
Галина Георгиева
И без никаква мазнина в тестото? Нито масли, нито олио?!?!
08.12.2019 08:04